Kupalište VK Cavtata sigurno za kupanje, uvode se stroge mjere nadzora


Nakon kratkotrajnog onečišćenja mora, koje se dogodilo zbog kvara na pumpi uzrokovanog velikom količinom nakupljenih masnoća usljed čega se dio kanalizacije ulio u more, kupalište VK Cavtat je ponovno sigurno za kupanje.
More je na kupalištu čisto još od 2. kolovoza, ali su bila potrebna tri uzorka za redom (što su i pokazali uzorci Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije od 2., 3., i 4. kolovoza) da bi se kupalište moglo i službeno proglasiti sigurnim.
Općina Konavle ističe da se zbog sigurnosti kupača redovno prati kvaliteta mora na svim kupalištima u Konavlima, a načelnik Božo Lasić ističe da će se na pojedinim mjestima, poput kupališta VK Cavtat, od sada uzorci uzimati još i češće.
Budući da se inzistira na krajnoj transparentnosti, stanovništvo Konavala će promptno biti obavještavano o bilo kakvim promjenama u kakvoći mora.
Također, poslan je dopis svim restaurantima i ugostiteljskim objektima s kuhinjom u kojima ih se podsjeća na zakonsku obvezu ugradnje mastolova. Općina Konavle će krenuti u kontrolu objekata, a u slučaju utvrđivanja nepostojanja mastolova ili neispravnosti istih vlasnik objekta će biti sankcioniran. Osim toga, svi vlasnici objekata koji nemaju potpisan ugovor s ovlaštenim tvrtkama za održavanje mastolova neće moći potpisati novi ugovor o najmu javnih površina.